duminică, 30 noiembrie 2008

Pacat ca nu aveam ochelarii la mine sa vad cu cine am votat!

Scriam acum ceva timp pe ex-blogul meu despre alegerile locale, mai exact despre al doilea tur de scrutin [15 iunie 2008] al alegerilor pentru primaria capitalei. Fiind studenta la Stiinte Politice percep putin altfel toata nebunia asta cunoscuta sub numele de politica. Si evident, nemultumirile se tin lant, pentru ca inca mai am o urma de idealism sub masca de dezamagire si de repulsie fata de ceea ce se intampla pe scena politica din Romania.


Iata un exemplu: scriam atunci despre un fluturas pe care l-am primit la metrou la Universitate dupa ce campania electorala se incheiase. Mai mult decat atat, fluturasul nu transmitea un mesaj pro-Blaga, ci anti-Oprescu. “Mi se pare jalnic modul in care unii politicieni inteleg campania electorala. De ce sa iti pui in valoare calitatile cand poti sa arunci cu rahat [ma scuzati] in contracandidat? Cu o asemenea abordare, nici nu este de mirare ca multi oameni nu voteaza pentru un candidat, ci impotriva celuilalt.”


O alta problema care ma nemultumea la acel moment era telefonul primit din partea domnului Blaga chiar in ziua alegerilor. “Astazi, acum vreo doua ore, am primit un telefon, prin care o draguta domnisoara Daniela, care suna din partea domnului Blaga, ne-a recomandat sa mergem la vot. O alta forma de campanie electorala tarzie. Si ilegala. Ma intreb daca nu cumva e o dovada de disperare din partea PD-L, daca simt nevoia sa-si promoveze candidatul chiar si in ziua alegerilor.” Permiteti-mi sa presupun ca domnisoara Daniela nu statea acasa uitandu-se la telenovele, cand s-a gandit sa dea telefoane sa sfatuiasca lumea sa se duca sa voteze. Permiteti-mi sa presupun ca a fost pusa de partid sa faca acest lucru. Si mai permiteti-mi sa presupun ca a fost ilegal, nu de alta dar campania se terminase vineri, cu doua zile in urma.


Astazi s-a repetat povestea, dar cu cateva schimbari: telefonul nu a fost din partea domnului Blaga, ci din partea PD-L, si nu m-a mai sunat domnisoara Daniela, ci un robot. Oricum, aceeasi dovada de etica sub-dezvoltata ca si la alegerile locale. Imi pare rau ca nu mi-a trecut prin cap sa ma pregatesc pentru asa ceva si sa inregistez mesajul.


Tin sa mentionez ca nu fac si eu o tarzie anti-campanie PD-L. Am facut aceasta precizare pentru ca nu vreau sa se intample ca atunci si sa fiu iar acuzata ca sunt socialista/comunista/marxista doar pentru ca nu am fost de acord cu perceptia domnului Blaga despre campania electorala. As fi fost la fel de revoltata daca era vorba de orice alt candidat, de orice alt partid.


PS: Titlul este inteleapta observatie facuta de o batrana astazi dupa ce a iesit din cabina de vot :))

PPS: Desi acest blog este coproductie, nu inseamna ca cei doi neuroni sunt intotdeauna de acord. Neuronul Blond nu-mi impartaseste opinia.


Neuronul Brunet

2 comentarii:

  1. Este pacat ce se intampla. Este prima data cand nu am votat, cu alte cuvinte am irosit un vot la care am dreptul datorita tuturor celor care au depus eforturi pentru votul universal. Nu sunt mandra de gestul meu, dar in acelasi timp nu-mi pot irosi votul pe candidati care nu mi-l merita. Citeam zilele trecute intr-un ziar despre o doamna cantareata candidata care se plangea cat de ocupata , obosita si stresata este datorita campaniei, si cat si-a neglijat copilul. So what? Presupunand ca as fi votat in colegiul respectiv, dna cantareata are impresia ca imi face mie o favoare pt ca s-a gandit sa candideze? Ce atatea vaicareli si strofoceli? Majoritatea candidatilor nu au inteles un lucru important: unii dintre ei vor fi in Parlament datorita noua, electoratul, si sunt acolo pt. a reprezenta interesele noastre, nu pt. a ne face vreo favoare.
    Neuronul Brunet's sister

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate cu vaicarelile si strofocelile, numai ca uiti un lucru: traim in romania, the country where nobody gives a damn.
    PS: poti sa dai nume, nu pretindem ca suntem politically correct aici :))
    semnat: sor-ta :))

    RăspundețiȘtergere