duminică, 16 noiembrie 2008

Tipologie

Machiata strident si imbracata vulgar. Perfect, isi zise ea, admirandu-se in oglinda. Isi ia pantofii cu toc cui de 12 cm si se pregateste sa iasa din casa.
- La cat te intorci?
- Nu stiu. S-ar putea sa dorm la o prietena.
- La ce prietena?
- Nu stiu! Lasa-ma! O sa aflu eu acolo la cine dorm.
Iese din casa si tranteste usa. Se urca in taxi si pleaca. Un sfert de ora mai tarziu ajunge. E aproape toata lumea acolo. Normal, nu putea sa ajunga ea prima, trebuia sa-si faca intrarea. Isi da haina jos, expunand “marfa”. Se lasa examinata de departe de catre toti, unduindu-si formele. Se opreste putin, saluta cateva persoane si se indreapta catre bar. Se aseaza pe scaun, cere un Cosmopolitan [influenta Sex and the City] si ii zambeste frumos barmanului. Isi scoate pachetul de tigari din geanta si cere un foc tipului de langa ea.
- Mersi frumos, iti raman datoare!
- Serios? Si cand iti platesti datoria? Si mai ales... Cum?
- Vorbim mai incolo, scumpule! Te tin ca plan B.
Se ridica usor si se duce sa danseze. Isi calculeaza fiecare gest, fiecare miscare, fiecare unduire a feselor, coapselor, soldurilor. Cativa o privesc, dar nici unul nu se duce la ea. In final se urca pe o boxa, are mai multe sanse sa fie vazuta.
Nu-i place aici, nu vede cine intra in club. Se da jos si se duce iar la bar, pentru inca un cocktail. Arata bine barmanul. Incepe sa vorbeasca cu el si is da seama ca e chiar foarte dragut. Din pacate pentru tine, nu-ti poti permite sa fii cu mine. Pleaca sa-l caute pe tipul cu bricheta dar nu-l gaseste. Pesemne a plecat cu altcineva. Atmosfera i se pare chiar plictisitoare si se hotaraste sa se duca acasa. Nu a fost o zi foarte buna.
Ajunge acasa, incercand sa nu faca foarte mult zgomot cand intra in casa, dar degeaba.
- Nu ziceai ca dormi la o prietena?
- Ba da, dar ea vroia sa mai stea si nu aveam chef sa o astept.
Ma duc sa ma culc. Noapte buna, mami!
- Somn usor!
Intra la ea in camera si se demachiaza. Se duce sa faca un dus si apoi isi pune pijamalele cu Winnie the Pooh.
O sa viseze cum o sa fie la majoratul ei, peste 2 ani.


Neuronul Brunet

2 comentarii: