luni, 10 noiembrie 2008

Cum să-ţi pierzi independenţa

Hai să deschidem o revistă pentru femei sau chiar un site.. nush, chiar nu contează. Ai deschis? Buuuuuun. Si chiar dacă n-ai deschis nu contează pentru că oricum stii cum arată o revistă pentru femei si ce contine ea. Păăăăi în primul rând multe reclame, după aia primesti sfaturi despre cum să te imbraci: la birou, la scoală, la film, la întalnirile cu prietenii, la întalnirea cu El; după aia primesti sfaturi despre cum să te porti la o întâlnire cu El, cum să îti mentii relatia cu El, ce să faci în pat ca să îi placă Lui, ce să nu faci în pat, cum să nu te certi cu el, cum să faci compromisuri, ce să-i faci de mancare [bineînţeles că există vreo 5 pagini despre mâncare si despre ce să-i gătesti Lui].

Absolut toate revistele astea contin sfaturi pentru a îmbunătăti relatia cu El. Eu cred că se găseste vreo duduie în fiecare redactie care crede că are o relatie perfectă si începe să dea sfaturi. Dar nu asta e problema; problema e că revistele astea distrug tot ce înseamna independentă feminină. Ele ne învată [sau mă rog, încearcă să ne învete] că femeile trebuie să se trezească dimineata, să se duca la birou, să vină acasă, să-i gătească, să facă curat si să fie si perfectă în pat. În timpul ăsta El ce face? Se trezeste, se duce la birou, iese cu baietii, vine acasă, mănâncă, face "dragoste" cu ea [evental cu gândul la alta] si adoarme. Trist e că asta se întâmplă în majoritatea familiilor si că revistele pentru femei promovează acest stil de viată.

Buuuuuuun. Acum deschide o revistă pentru bărbati. Sau chiar dacă nu deschizi îti zic eu ce e în ea. Femei [cât mai goale], masini, haine, sporturi extreme, alte femei [si mai goale], parfumuri, calculatoare, jocuri, gadgeturi. N-ai să găsesti niciodată în vreo revistă pentru bărbati o rubrică de genul " ce să-i gatesti ei când ajunge acasă"[vorbesc aici de o rubrică permanentă] sau "10 moduri de a spăla perdelele" sau "ce să faci pentru a o satisface". Noooo pentru că ei le stiu deja pe toate, sau pentru că nu le pasă. Pur si simplu asa au fost învătati de mici; bărbatii fac ce vor, iar femeile stau în bucătărie.
As vrea să-l întâlnesc si eu pe ăla care să-si facă singur curat în cameră [asta înseamnă si spălat geamuri si spălat pe jos, si spălat perdeaua], care să îmi facă de mâncare [ok, micul dejun nu se pune ca de obicei la el acasă te trezesti, deci e foarte aiurea ca la el acasă, să te trezesti tu mai devreme si să-i faci de mâncare], care să îsi ia singur copilul de la grădinită, care să facă compromisuri, care să stea să îti asculte toate problemele si să îti dea un sfat ok, sau care măcar sa înteleagă prin ce treci [eu una m-am saturat de replici de genul "lasă că trece" sau " te descurci tu"; ori te doare undeva, ori esti limitat...] Dar nooo, tu pe de altă parte nu trebuie sa îi zici vreodată lucruri care să-i pună în pericol "bărbătia", n-ai voie să-i zici "mai slăbeste", "o ai mică", "nu esti bun în pat"; nu, tu trebuie să minti, să mimezi, să faci orice pentru a-i cladi bărbătia. Dar ei n-au nici o problemă în a-ti spune pe fată "mai slăbeste", sau "arăti ca dracu în rochia aia".

Femeile ar trebui să-si schimbe putin mentalitatea, sau asteaptă ca barbatii să le-o schimbe pentru ele?

De Neuronul Blond

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu