sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Sa moara dusmanii mei

Ne luam masini din ce in ce mai scumpe, ne luam telefoane din ce in ce mai scumpe, nu ne luam unul, ne luam 2, 3 fara numar. Avem o masina, ne mai luam una si mai scumpa, sa vada dusmanii. Ne luam genti de mii de euro, sa avem in ce pune telefonul ala scump si sa avem ce pune in locul din dreapta in masina, sa vada dusmanii. Multi romani isi faceau credit la banca sa-si cumpere telefon, din nou ca sa vada dusmanii. Isi luau un telefon foarte scump [asta inainte de criza financiara] dar aveau credit numai de bip pe el.


Se zice ca telefonul indica statusul social. Nu cred asta; daca luam spre exemplu un muncitor necalificat care isi face credit la banca sa-si ia nush ce super telefon, asta nu inseamna ca mobilul ii indica adevaratul status social. La ce ii trebuie unui muncitor de exemplu, dar asta poate intra la multe alte categorii, un telefon cu mms, cu radio, cu mp3, cu redare video, cu camera, cu infrared, cu bluetooth? Cati dintre voi folosesc in mod curent, sa zic 90% din toate aplicatiile astea? Ah, mai sunt cocalarii care folosesc mp3-ul din telefon sa puna muzica in metrou, sa “inveseleasca” putin ziua celorlati calatori. Uite ce gest altruist, isi sacrifica ei bateria pentru a face fericiti calatorii. Sa-ti vina sa-i pupi, nu alta.


De ce va luati masini din ce in ce mai scumpe? Ajungeti mai repede cu ele? Romanii prefera sa stea ore intregi in trafic decat sa mearga cu metroul. Prefera sa se duca la piata cu SUV-ul decat sa mearga pe jos, prefera sa mearga la servici cu masina, enervandu-se in trafic decat sa ia un metrou.


Noi mergem la munca in Italia ca sa ne luam Q7 [alb] cand venim acasa. Avem nevoie intr-adevar de el? Nu. Dar tre sa vada dusmanii/vecinii cati bani am facut noi in Italia si trebuie sa claxonam pipitzele pe trecerile de pietoni in speranta ca atunci cand vor vedea masina alba li se va lua asa un val de pe ochi si se vor indragosti pe loc.

Poate ne vom trezi si noi la realitate cand se vor resimti mai bine efectele crizei.


P.S. Multumesc vocii din telefon care m-a inspirat pentru acest blog.


De Neuronul Blond

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu