duminică, 21 decembrie 2008

Santa Claus in coming to town

Mai sunt cateva zile pana la Craciun si deja toata lumea a intrat in febra cadourilor… toata lumea mai putin o singura persoana. Ca sa nu se repete incidentul de Craciunul trecut [nu dau detalii], acest post va fi un ghid practic pentru cei care nu stiu ce sa le ia prietenelor cadou.

In primul rand, nu cumpara cadoul in ultimul moment. De ce? Fetele stiu deja raspunsul la intrebarea asta. Pentru ca va fi foarte aglomerat, sunt o gramada de “intarziati” care amana cumparaturile pentru ultimul moment, si bineinteles cum tipii n-au foarte mare rabdare la cumparaturi si mai este si aglomeratie, ori renunta si-ti vin cu replici d-alea gen “eu sunt cadoul tau”, ori cumpara primul lucru pe care il vad; ceea ce ma duce la numarul 2: nu cumpara primul lucru pe care il vezi.

Nu intra in primul magazin si cumpara prima chestie care iti cade in mana. Oricat de comoda e metoda asta, nu e o metoda buna. Trebuie sa intrii in mai multe magazine, sa vezi mai multe produse si apoi sa alegi ceva.

Nu lasa bonul sau eticheta in punga/cutia de cadouri. Acel cadou poate costa 2000 ron sau 2 ron, nu ne intereseaza pretul, nu e relevant. Poti sa cumperi un cadou foarte scump, dar care sa nu transmita nimic sau un cadou destul de ieftin dar care sa insemne foarte mult [totusi, n-as refuza un Audi tt negru :P].

Nu e indicat sa-i cumperi prietenei tale haine decat daca o cunosti foarte bine si stii ce ii place sa poarte. Hainele drept cadou ar trebui sa fie ultima optiune; in primul rand chiar daca stii ce masura poarta [ sa fim seriosi, cati dintre tipi stiu ce masuri au prietenele lor la haine?] tot exista riscul sa nu i se potriveasca [ din cauza asta stam noi la cozi la cabinele de proba, acum stiti secretul]. Nici parfum nu e indicat sa-i cumperi, asta in cazul in care ea nu ti-a spus care e parfumul ei preferat. Si chiar daca stii care e parfumul ei preferat, poate vrea fata sa-l schimbe ;).

Chiar daca lucrezi pana pe 24 decembrie inclusiv, asta nu e motiv sa nu-i cumperi prietenei tale cadou, noi nu vrem sa auzim scuze de genul “ nu am avut timp”; daca o iubesti, iti faci timp.
Cum spuneam si mai sus, un cadou nu trebuie sa fie foarte scump, ii poti da si o cutie de bomboane de ciocolata, dar cu o felicitare foarte frumos scrisa si e un cadou foarte dragut.
In principiu trebuie sa ii cumperi un cadou de care se foloseste pe viitor, care ii va aduce aminte de tine, sau ceva care stii ca ii place.
Daca esti de putin timp cu prietena ta si nu ii cunosti gusturile foarte bine, cu produse de la The Body Shop sau Sephora nu poti da gres ;)

P.S. cu postul asta nu vreau sa transmit ca eu sunt materialista, sau fetele sunt materialiste, ci inseamna ca noi chiar punem pasiune cand vine vorba de cadouri si stim cu mult timp inainte ce fel de cadou ii vom lua iubitului si ca asteptam aceeasi pasiune si determinare si din partea lor.

De Neuronul Blond

2 comentarii:

  1. Pasiune nemarginita chiar.. sunt sigura ca daca imi cumpara ceva cadou, o face numai sa scape de cicalelile mele..
    Neuronul blond

    RăspundețiȘtergere