luni, 15 iunie 2009

Putina politica

Am ajuns sa ma uit la stiri doar pentru amuzament, mai ales la stirile politice. Pe langa faptul ca in campania electorala primeam fluturasi din partea PSD+PC la cutia postala in care Marian Vanghelie il recomanda pe Adrian Severin, sau ma rog garanta pentru el, prostiile vad ca se tin lant si dupa ce s-a terminat campania electorala.

In primul rand cum poate Vanghelie sa recomande un profesor universitar? Adica eu ar fi trebuit sa il votez pe Severin (ma rog, PSD+PC) pentru ca mi-a zis Vanghelie? Daca domnul Vanghelie isi cauta numele vreodata pe "Goagal" si da peste acest blog, vreau sa-mi raspunda la intrebare. Cum poate un om ca Vanghelie sa recomande un profesor universitar?

In al doilea rand cum poate un primar de sector, sa pronunte "Goagal" in loc de "Google"? Parerea mea este ca daca vrei sa vorbesti despre Google in fata ziaristilor, mai intai te documentezi despre subiectul in cauza, macar sa stii cum se pronunta.

In alta ordine de idei, mai am o curiozitate. Cum se traduce in engleza "hahalelelor"? In cazul in care Becali pleaca in Parlamentul European eu propun sa facem cu totii un brainstorming si sa traducem aceasta expresie, sau sa-i gasim alta in limba engleza cu acelasi inteles.

P.S. am vazut ca am primit comentarii la posturile mai vechi si va multumesc; insa daca nu am raspuns la ele a fost pentru ca intru destul de rar pe blog din cauza licentei

De Neuronul Blond

4 comentarii:

  1. Vanghelie o recomanda si pe Ecaterina Andronescu, care de asemenea e profesor universitar... "Hahalera" - bad egg (sens fig) potrivit ro-en.ro. Ar mai putea fi bastards.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca esti campul politicii atunci banuiesc ca stii de ce se intampla aceste lucruri si ca nu le spui in post doar din modestie.

    Stii ca la vot se vine invers proportional cu varsta si cu educatia, asa incat pt cei care vin la vot, Adi Minune e mult mai popular decat Einstein, iar Mutu e singur mai cunoscut decat Simion Mehedinti.

    Clasa politica romaneasca nu e rea sau buna, ea este Romania. Becali reprezinta o parte a Romaniei. EBa reprezinta legitim Romania, 230 000 de romani au votat-o, considerand-o reprezentativa pentru ei.

    Cei care nu vin la vot sa nu indreazneasca sa se planga. Daca nu vin la vot inseamna ca nu ii intereseaza cine ii conduce. Asa cele 230 000 de voturi ale EBa devin suficiente ca ea sa ne reprezinte.

    In Romania inca e bine, sunt 2 oameni de extrema politica europarlamentari, Ungaria are 3, Austria vreo 9 samd.

    Cum spunea Churchill "cel mai bun argument anti-democratie e o discutie de 5 minute cu alegatorul mediu".

    Pe de alta parte, "cea mai mare pedeapsa pentru cei neinteresati de vot este ca sunt condusi de cei interesati foarte tare de el."

    RăspundețiȘtergere
  3. Mircea, ai dreptate; din pacate majoritatea alegatorilor voteaza pe considerente de imagine si personalitate, nu pe program politic sau realizari. Dar asta e, votul e o chestiune irationala, cei mai multi voteaza afectiv. De exemplu alegatorii lui Becali: am facut un chestionar pentru licenta la doua sectii de votare si oamenii au spus ca l-au votat pentru ca pare om bun [nu vreau sa discut chestia cu om bun dar care tocmai a iesit din puscarie]. Pana acum, desi avea acelasi program politic, nu a reusit niciodata sa treaca de pragul electoral, dar cum a fost prezentat ca o victima a sistemului in urma arestarii sale, oamenii l-au votat.
    Nu o sa sustin niciodata faptul ca clasa politica romaneasca e rea, pentru ca nu vreau sa-i bag pe toti in aceeasi oala, nici macar de Becali nu zic ca e rau sau bun.
    In plus, as vrea sa inteleaga si cei care nu merg la vot pentru ca "nu au cu cine sa voteze" sau din alte motive, sa nu se planga de clasa politica deoarece daca ei nu au fost la vot, au fost altii care probabil asa cum ziceai si tu, voteaza invers proportional cu varsta sau educatia, si acei oameni au votat pentru ei.
    Dar asta lasam pentru alt post...
    Multumesc pentru comentariu.

    Neuronul Blond

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Survivor of Life: Ecaterina Andronescu si Vanghelie eu zic ca se merita unul pe altul, adica ii vad bagati in aceeasi oala: unul este agramat iar cealalta ia decizii proaste

    RăspundețiȘtergere